Výstava aboriginského umělce Grega Weatherbyho

Podobné akce

Účinkující: Greg Weatherby

Typ akce: Výstava

Zahájení: 21. 10. 2016
Ukončení: 30. 11. 2016

Vstupné: Zdarma

Popis akce

Přijměte pozvánku do světa Grega Weatherbyho, umělce, který v sobě nezapře aboriginské kořeny. Ve své tvorbě sugestivně vyobrazuje život původních obyvatel Austrálie, jejich náboženských rituálů a souznění s přírodou. Jeho plátna ožívají pestrobarevnými motivy australské fauny a flory. Díla tohoto autora vás na první pohled uchvátí a ještě dlouho po návštěvě výstavy vám budou rezonovat v mysli.

Greg Weatherby je jedním z nejvýraznějších australských domorodých umělců. Narodil se v roce 1942 a jeho domovem je Walbanga z dalekého jižního pobřeží Nového Jižního Walesu. Jeho dílo zahrnuje malování tečkami a šrafovací techniku. Mísí se v něm prastaré techniky a současná forma a celkově utváří dokonalý styl ověnčený mnoha oceněními. Tento autor mistrně ovládá jemnou práci s tečkami a rovnými liniemi. Jeho vzory jsou detailně propracované a velmi složité. Za použití působivých přírodních barev tento umělec skládá hold úžasné rozmanitosti Australské krajiny a živoucí tropické oblasti. V mnohých z jeho děl najdeme domorodé zvířecí příběhy, náboženská témata a také vtělení ducha Mimi. Greg se nechává inspirovat svými sny a vizemi. Jeho malba vychází ze srdce a z reálného života. Umělec si prošel náročnou životní cestou. Po rozpadu rodiny strávil mimo jiné mnoho let v chlapeckých domovech a už od svých 13 let byl nucen pracovat, aby přežil. Vyrovnal se s tím po svém, a jak sám říká: „Vždycky to bylo ve mně, kreslit a malovat." Aboriginský umělec strávil spoustu let na cestách, kde vykonával těžkou fyzickou práci. Nakonec se však díky podpoře své (dnes již zesnulé) ženy pokusil začít malovat na plátno. V roce 1982 poprvé vystavil své první čtyři obrazy na centrálním pobřeží Nového Jižního Walesu, a všechny čtyři se prodaly. Pak ovšem přišla ztráta životní partnerky a Greg putoval dlouhých 8 let po světě ve snaze najít smysl života. Ten našel ve své nové inspirující partnerce a mohl se tak „naplno vrátit do života“ a začít opět tvořit.

Díla australského umělce budou v galerii k vidění do 30. 11. 2016.
Gordana Glass Art Gallery

Místo konání: Gordana Glass Art Gallery

Přesná adresa: Dušní 15, Praha 1 (Hledat na mapě)

Praha (okres: Praha kraj: Praha stát: Česká republika)

Pořadatel: Gordana Glass Art Gallery
WWW pořadatele: http://gordanaglass.cz/
Předchozí akce: The Naked Truth
Následující akce: Tono Stano Kompilace

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!