Královský advent na hradě Křivoklát

Podobné akce

Účinkující: Ludus musicus

Typ akce: Trh a jarmark

Zahájení: 10. 12. 2016
Ukončení: 11. 12. 2016

Popis akce

Letos bude Královský Advent na Křivoklátě ve znamení lucemburských panovníků.
Konkrétně se tedy Jan přijede podívat na svého malého synka Václava (později přejmenovaného na Karla),poskytne audienci v Královském sále a na jeho počest bude uspořádán Koncert pro krále, v podání vokálně instrumentálního souboru Ludus Musicus.

Toto divadelní představení proběhne vždy v sobotu 3. a 10. prosince a nutno říct, že historických skutečností se drží pouze přibližně.

Motto: I praví se: "A tak přibyl v adventním čase král Jan na honosný Křivoklát, aby se potěšil pohledem na děťátko, prožil několik klidných dní v jeho společnosti a v náručí své choti Elišky a možná. aby tu i vyslechl každoroční poselství o narození Ježíška."

Součástí adventu se letos stávají také páteční večery 2. a 9. 12. 2016, kdy jsme navíc přidali noční scénické prohlídky "Lucemburkové na Křivoklátě". Mohly by v předvánočním čase oslovit některé návštěvníky, kteří je nestihli navštívit v létě.
Pro děti je letos připravena truhlice splněných přání, do které mohou děti vložit vzkaz Ježíškovi. Truhlici naleznou návštěvníci v lapidáriu hradu Křivoklát, hned proti pokladně a děti si mohou vzkaz přímo na místě vytvořit, a vhodit do truhlice.

Místo konání: hrad Křivoklát

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Křivoklát (okres: Rakovník kraj: Středočeský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: správa st. hradu
WWW pořadatele: www.krivoklat.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!