Ivana Lomová - Všichni ti cestující

Podobné akce

Účinkující: Ivana Lomová, Jana Tichá

Typ akce: Výstava

Zahájení: 09. 12. 2016
Ukončení: 31. 1. 2017

Popis akce

Art Centrum Galerie 4 představí výstavu Všichni ti cestující od Ivany Lomové. Její cesta k malířství trvala dlouho a vyhnula se obvyklému školení na malířské akademii. Vystudovala architekturu, od konce 80.let se věnovala ilustraci, komiksu, zabývala se kresleným filmem a grafikou, než se naplno obrátila k malbě.
Výstava je malým nahlédnutím do nedávné a současné tvorby jedné z nejvýraznějších osobností současné české malby. Představuje obrazy ze 4 novějších cyklů malířčiny tvorby. Soubor Cestující (2011-12) obsahuje obrazy z prostředí vlaků a nádraží, Pražský soubor (2012-2016) zahrnuje především motivy z periferie města, dalším představovaným cyklem jsou Galerie (2014-215) a nejstarší cyklus, Kavárny (2009-2011).
Obrazy Ivany Lomové jsou zdánlivě popisné – zachycují městské prostory, krajiny za oknem vlaku a především lidské situace. Výchozím materiálem je zpravidla fotografie, a proto bývají nepřesně označovány za fotorealistické. Scéna zachycená fotoaparátem nebo iPadem, je totiž v časově náročném procesu malby transformována v realitu jiného řádu. Obrazy vznikají pomalu a samy vyžadují soustředěný, trpělivý pohled, který se nespokojí sklouznutím po povrchu zdánlivě banálního námětu a teprve poznenáhlu začne vnímat atmosféru, pocit tajemství či subtilní emoce, jimiž je malířka dokázala prodchnout.

Místo konání: Art Centrum Galerie 4

Přesná adresa: Františkánské náměstí 30/1 350 02 Cheb (Hledat na mapě)

Cheb (okres: Cheb kraj: Karlovarský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Galerie 4 - galerie fotogrfie p.o. Karlovarského kraje
WWW pořadatele: www.galerie4.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!