Jiřina Mužíková, Malawi - africký středověk

Podobné akce

Účinkující: Zbyněk Illek, Jiřina Mužíková

Typ akce: Výstava

Zahájení: 03. 3. 2017
Ukončení: 02. 4. 2017

Vstupné: rodinné 120 Kč, dospělý 50 Kč, snížené 30 Kč

Popis akce

Art centrum Galerie 4 představí výstavu fotografií Jiřiny Mužíkové z mise dobrovolných lékařů International humanity do jedné z nechudších zemí jihovýchodní Afriky, Malawi. Jiřina Mužíková se narodila v roce 1959, je absolventka Gymnázia v Praze a Lidové konzervatoře – obor herectví. Od roku 1990 pracuje jako redaktorka Českého rozhlasu. Fotografuje s přestávkami od svých 19 let, poslední roky se fotografii věnuje intenzivně, na webových stránkách ČRo zveřejňuje své reportážní snímky.
Deníky a fotografie Jiřiny Mužíkové zachycují chudobu Afričanů, i každodenní práci lékařů v doslova terénních podmínkách, v ordinaci bez elektřiny, kam pacienti docházeli někdy i desítky kilometrů z okolních vesnic. Běžné infekce, úrazy, ale také malárie, epilepsie a především podvýživa – to byla nejčastější náplň denní ordinace. Ale také pomoc studentům a nejchudším rodinám, zakládání kozích farem. Obyvatelé malé země Malawi jsou velmi skromní a pokorní. Jejich chudobu nezavinila žádná válka, občanské boje či drancování pro přírodní bohatství.

Místo konání: Art Centrum Galerie 4

Přesná adresa: Františkánské náměstí 30/1 35002 Cheb (Hledat na mapě)

Cheb (okres: Cheb kraj: Karlovarský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Galerie 4 - galerie fotografie, p.o. Karlovarského kraje
WWW pořadatele: www.galerie4.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!