JFB2017:MICHAL WRÓBLEWSKI ENSEMBLE (CZ, NO, JP) / CONCEPT ART ORCHESTRA (CZ, AT, DE, SK)

Podobné akce

Účinkující: Michal Wróblewski – saxofony, klarinet, Magnus Grimnes – kytara, efekty, Magnus Eide – bicí, Martin Morland – kontrabas, Seshen – zpěv, Hakon Aase – housle, Jakop Janssønn – bicí, Henrik Munkeby Nørstebø – trombon/ David Fárek, Petr Kalfus, Marcel Bárta, Luboš Soukup, Robert Mitrega – saxofony, Dominic Pessl, Petr Beránek, Oskar Török, Jan Přibil – trubky, Jan Jirucha, Štěpán Janoušek, Richard Šanda, Johannes Oppel – trombony, Vít Křišťan – klavír, Petr Dvorský – kontrabas, Jiří Slavíček – bicí, Štěpánka Balcarová – dirigent, umělecký vedoucí

Typ akce: Koncert

Zahájení: 05. 4. 2017
Ukončení: 05. 4. 2017

Popis akce

Když se na scéně objeví zajímavá osobnost s dobrým řemeslem, osobitým zvukem a nekonvenčním přístupem k hudbě, srdce nejednoho dramaturga či programového ředitele zaplesá. Právě takovou personou je kapelník mezinárodního projektu Ensemble, saxofonista a skladatel Michal Wróblewski. Narodil se v roce 1988 v Kladně a od útlého věku se věnuje hře na dřevěné dechové nástroje. Vystudoval Konzervatoř a VOŠ Jaroslava Ježka v Praze a brněnskou Janáčkovu akademii múzických umění. Je členem Bigbandu Českého rozhlasu, se kterým pravidelně natáčí, kapel Bran (CD Le carnet noir – Keltská hudba, 2012), Kaiser Band (Just Blues, 2012), Adam Tvrdý Crossover band, Rotengam group, Los Rumberos (Afro Cuban suite, 2010) E Converso či Mocca Malacco. Ensemble byl založen v roce 2014. Těleso, které je složené z předních hudebníků mladé generace v Norsku, používá různé interpretační i improvizační techniky, pravidla a symboly, kterými mění hudbu v reálném čase. Kompozičně se zde mísí vlivy americké jazzové avantgardy i evropské klasické hudby 20. století. Wróblewski debutoval na brněnském JazzFestu s kapelou E Converso před několika lety a tehdejší vyvedený koncert naznačil potenciál tohoto nadějného umělce. Jak jej formuje dlouhodobý pobyt na severské scéně, můžete teď posoudit i vy.

Big band Concept Art Orchestra vznikl v roce 2010 na Jazzové akademii v polských Katovicích. Byl sestaven z tehdejších studentů jazzové katedry, na které v té době studovalo několik českých a slovenských hráčů. Uměleckým vedoucím orchestru byl proslulý americký dirigent a skladatel Ed Partyka, který v té době v Katovicích působil jako externí profesor. Z této spolupráce vzniklo v roce 2010 album Concept Art Orchestra Katowice, na kterém je zaznamenáno několik autorských kompozic tehdejších studentů. O dva roky později se spolupráce big bandu s Edem Partykou obnovila. Na objednávku Českého rozhlasu vzniklo v roce 2012 album BigBandTronics, na kterém se mísí akustický zvuk big bandu s použitím elektronických efektů německého dua NuBox (Alois Kott, Peter Eisold). Sestava big bandu je na této desce již téměř identická s dnešní podobou orchestru.

Místo konání: Divadlo Husa na provázku

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Brno (okres: Brno-město kraj: Jihomoravský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: JAZZFESTBRNO AHEAD s.r.o.,
WWW pořadatele: http://www.jazzfestbrno.cz/

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!