Po stopách vraha s Evou Tvrdou

Podobné akce

Účinkující: Eva Tvrdá

Typ akce: Knihy a literatura

Zahájení: 15. 3. 2017
Ukončení: 15. 3. 2017

Vstupné: zdarma

Popis akce

Středa 15. března v 16–17 hodin – Eva Tvrdá: Mrtvou neměl nikdo rád. Beseda a autogramiáda.

Eva Tvrdá žije a tvoří na Hlučínsku. Její tvorba je silně spjata s moravskoslezským prostředím. Tentokrát však překvapivě opustila svou tematiku spojenou s velkými dějinami a přichází s detektivním příběhem ze současné Ostravy. S autorkou se vydáte po stopách vraha Ireny Mausnerové a na besedě 15. března v 16 hodin nahlédnete do zákulisí tvorby její nové knihy.


Eva Tvrdá je rodačka z Opavy, vystudovala Pedagogickou fakultu v Ostravě. Vyučovala na základní škole v Dolním Benešově. Žije v Šilheřovicích u Ostravy, je vdaná a má dva syny.

Publikovat začala v roce 1996 novelou Dálka, příběhem z detektivního prostředí, který však není detektivkou. Do širšího povědomí se dostala v roce 2005 vydáním knihy z novodobé historie Hlučínska Dědictví, která se dočkala dalších dvou vydání. Spolu s podobně zaměřenými knihami Třešňovou alejí a Okna do pokoje tvoří Slezskou trilogii, v níž autorka popisuje osudy lidí na Hlučínsku od 30. let 20. století do současnosti. Její další knihou jsou Andělé, tabulky a sny – soubor povídek o době, ve které žijeme. Autorka od roku 2007 vydává své knihy v nakladatelství Littera Silesia.

V knize Mrtvou neměl nikdo rád se vydává policistka Nina Svobodová po stopě vraha v samém centru Ostravy. Podaří se jí odhalit vraha Ireny Mausnerové? Autorka se svou poslední knihou hlásí k žánru Silesia Noir, který vzniká v polské části Horního Slezska.

Ukázka:
Vstoupila do ložnice. Pozdravila se s kolegy a zahleděla se na mrtvou ženu.
Je úhledná.
Jako tenhle byt.
Měla i život tak úhledný?
Nina při práci vyznávala cestu důkladné znalosti oběti. Odhalit, čím žila, co si myslela, co cítila, co vnímala. A v tom jemném předivu pak najít nitky, které vedly přímo k vrahovi.
„Kdy zemřela?“ zeptala se Nina doktora.
„Nebylo to dřív než ve tři, nebylo to později než v pět. Zbytek po pitvě.“
„Nějaké zvláštnosti?“
„Nebránila se. Byla překvapena, šlo to rychle. Zřejmě vraha znala, nevadilo jí, že je v její intimní zóně.“

Po celý měsíc březen bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce Čím VÍCE knih nakoupíš, tím větší SLEVU máš. Akce platí do 31. 3. 2017.

Zúčastněte se během měsíce března slosování o vstupenky do Národního divadla moravskoslezského!
Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!


Místo konání: KNIHCENTRUM.cz, DŮM KNIHY Ostrava

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Ostrava (okres: Ostrava-město kraj: Moravskoslezský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: KNIHCENTRUM.cz, DŮM KNIHY Ostrava
WWW pořadatele: http://www.knihcentrum-ostrava.cz/news

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!