Akira Kurosawa: Sedm samurajů (v Divadle Komedie)

Podobné akce

Účinkující: Tomáš Dianiška, Richard Fiala, Radovan Klučka, Miloslav König, Jan Meduna, Robert Mikluš, Marek Pospíchal a Anežka Kubátová

Typ akce: Divadelní představení

Zahájení: 23. 4. 2017
Ukončení: 23. 4. 2017

Vstupné: 250 Kč

Popis akce

Akira Kurosawa

SEDM SAMURAJŮ
heroes in progress

„Mezi květy sakura, mezi lidmi samuraj!“

Jevištní adaptace by ráda vykvetla jak poetikou, tak příběhem kultovního japonského filmu režiséra Akiry Kurosawy z roku 1954. Sedm herců, kteří dlouhodobě spolupracují v rámci naší divadelní družiny, s nimi jedna křehká dívka... Sedm tanečníků cti, vyznavačů boje mečem i přes pušky nepřátel. Sedm tváří odvahy i slabosti. Příběh začíná výzvou starce: „Musíme najít hladové samuraje.“ Hledejme samuraje uvnitř, vyhladovělé dlouhodobým pobytem ve zdánlivém bezpečí. Samuraje, kteří získají zpět ženy, úrodu, saké a vlastní proměnu v zápasu se zbojníky. I v dnešní době chceme zažít „spolehlivý pocit mužné družnosti a pach mužského potu“, jak pojmenoval svou lásku k žánru japonského westernu Kurosawa. A to nikoli ve sterilní posilovně, ale ve vřelé náruči divadla, na jehož jeviště se sotva vejde magický počet sedmi aktérů. Neobávejme se přesily, a spolu s režisérkou Annou Petrželkovou kráčejme po ostří meče vstříc soustředěnosti a vítězství.

Režijního vedení inscenace se ujala Anna Petrželková. Divadelní režii vystudovala na VŠMU v Bratislavě. Po dokončení studií režírovala na mnoha českých i slovenských divadelních scénách, mimo jiné v Huse na provázku, Divadle Na zábradlí nebo ve Švandově divadle. Za svou režijní práci byla nominována na prestižní slovenskou cenu Dosky v kategorii Objev roku, několikrát obdržela nominaci na Cenu Alfréda Radoka v kategorii Talent roku a později získala Cenu divadelní kritiky v kategorii Talent roku.

režie: Anna Petrželková

adaptace: Šimon Peták

dramaturgie: Tereza Marečková

kostýmy: Hana Knotková

scéna: Lucie Labajová

hudba: Jakub Kudláč

- - - - - - - - - - - -

Rezervace v síti GoOut: https://goout.net/cs/listky/masopust-sedm-samuraju/uyab/

(hrajeme v Divadle Komedie - Jungmannova 1, Praha 1, 110 00)

Místo konání: Divadlo Komedie

Přesná adresa: Divadlo Komedie Jungmannova 15/1 110 00 Praha 1 (Hledat na mapě)

Praha (okres: Praha kraj: Praha stát: Česká republika)

Pořadatel: Masopust, o. p. s.
WWW pořadatele: https://goout.net/cs/listky/masopust-sedm-samuraju/uyab/
Předchozí akce: Lidový kousek v A studiu Rubín
Následující akce: Žamboši v Blansku

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!