Antonín Kratochvíl - Fotografie

Podobné akce

Účinkující: Zbyněk Illek

Typ akce: Výstava

Zahájení: 07. 4. 2017
Ukončení: 28. 5. 2017

Vstupné: rodinné 120 Kč, dospělý 50 kč, snížené 30 Kč

Popis akce

Art Centrum Galerie 4 představí výstavu fotografií Antonína Kratochvíla, českého portrétního a reportážního fotografa, žijícího střídavě v USA i České republice. Vystaven bude především fotografický soubor „Moscow nights“ („Moskevské noci“), ve kterém svým typickým nadčasovým rukopisem zachytil život moskevské zlaté mládeže, uzavřeného světa, který se řídí vlastním rytmem a pravidly. Jedná se o barevné a černobílé fotografie nasnímané před čtyřmi lety během dvou týdnů v exkluzivní společnosti mladých bohatých Rusů v nejznámějších nočních klubech v centru Moskvy a také na Stalinově jachtě Maxim Gorkij.
Antonín Kratochvíl patří mezi zakládající členy fotografické agentury Sedm. Dnes je také jedním z nejuznávanějších světových dokumentaristů. V roce 1999 ho časopis American Photo zařadil mezi sto nejvýznamnějších osobností světové fotografie. Narodil se v roce 1947 v Lovosicích. Z politických důvodů nemohl studovat, a proto se vyučil stavebním zámečníkem. Roku 1967 utekl přes Jugoslávii do Rakouska, nakonec se dostal do Nizozemska, kde vystudoval bakalářský program na umělecké Akademii Gerrita Rietveltda v Utrechtu. V roce 1972 odjel do USA, kde začal pracovat pro prestižní americké noviny a časopisy. Jako žurnalista pracoval také na místech válečných konfliktů, zaznamenával genocidu v Zaire a Rwandě, utečence v Bosně i v Afghánistánu, oběti epidemie AIDS v Zimbabwe a pašeráky drog v Guatemale. V posledních letech se věnuje mizející přírodě a kulturám. Za dokumentární fotografii byl mnohokrát mezinárodně oceněn (např. obdržel tři ceny World Press Photo).

Místo konání: Art Centrum Galerie 4

Přesná adresa: Františkánské náměstí 30/1 35002 Cheb (Hledat na mapě)

Cheb (okres: Cheb kraj: Karlovarský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Galerie 4 - galerie fotografie, p.o. Karlovarského kraje
WWW pořadatele: www.galerie4.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!