Zamyslete se nad událostmi minulého roku společně s Petrem Hájkem

Podobné akce

Účinkující: Petr Hájek

Typ akce: Knihy a literatura

Zahájení: 20. 4. 2017
Ukončení: 20. 4. 2017

Vstupné: zdarma

Popis akce

Čtvrtek 20. dubna v 16–17 hodin – KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava
Petr Hájek je spisovatel a publicista, bývalý vicekancléř prezidenta Klause, po odchodu z Hradu založil a čtvrtým rokem rediguje webový časopis Protiproud. Čtenáři oblíbený a politickým i mediálním establishmentem nenáviděný. Vraťte se s tímto autorem k nejvýznamnějším událostem loňského roku a podívejte se ně jeho optikou.

Petr Hájek se narodil se 23. října 1951 v Praze. Vystudoval scenáristiku a dramaturgii na FAMU v Praze. Dlouhá léta pracoval v časopisu Květy, po revoluci byl jedním ze zakladatelů časopisu Reflex. V 90. letech začal Hájek spolupracovat s Václavem Klausem, podílel se například na kampaních ODS. Když byl Václav Klaus v roce 2003 zvolen prezidentem, stal se Hájek ředitelem jeho tiskového odboru a později i tiskovým mluvčím. Napsal několik knih, z nichž Smrt ve středu a Smrt v sametu patřily k nejprodávanějším titulům na českém knižním trhu.

Reportáž psaná na obrátce
Na základě dvanácti „prorockých“ textů z minulého roku se autor vrací k tomu, co se měsíc za měsícem odehrávalo. Analyzuje příčiny ostrého zvratu, k němuž ve světě po Brexitu a s Donaldem Trumpem dochází, kam se politika v roce 2017 vydá a jaké to pro nás může mít důsledky.
Pro desetitisíce čtenářů Protiproudu, ale i všechny ostatní – čtenáře jeho úspěšných knih – jde o „průvodce riskantním světem“, doplněným vtipnými kolážemi Ondřeje Höppnera. Stručný „kapesní kompas“ roku 2017, který měsíc za měsícem vede každého, komu nejsou dnešní děje lhostejné, od minulosti do blízké dramatické budoucnosti.
Zúčastněte se během měsíce dubna slosování o vstupenky do Národního divadla moravskoslezského!
Rezervujte si místo na webových stránkách www.knihcentrum-ostrava.cz/rezervace nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

Akce v rámci projektu Dům knihy Živě!!! spolufinancuje statutární město Ostrava.



Místo konání: KNIHCENTRUM.cz, DŮM KNIHY Ostrava

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Ostrava (okres: Ostrava-město kraj: Moravskoslezský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: KNIHCENTRUM.cz, DŮM KNIHY Ostrava
WWW pořadatele: http://www.knihcentrum-ostrava.cz/news

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!