Výstava 13 komnat První republiky

Podobné akce

Účinkující: Budou vystaveny exponáty týkající se hvězd První republiky. Např. Vlasta Burian, Ema Destinnová, Hana Podolská, apod.

Typ akce: Výstava

Zahájení: 03. 5. 2017
Ukončení: 25. 10. 2017

Popis akce

Návštěvníci Galerie Tančící dům se od 3. května do 25. října přenesou v čase do období První republiky. Tato slavná éra Československa, vymezena lety 1918 až 1938, bude zobrazena v tematické expozici s názvem 13 komnat První republiky a bude rozdělena do celkem třinácti sekcí, které symbolizují specifické tematické okruhy od filmu a umění, přes módu či sport, až po politiku a podnikání. Filmový okruh nabídne dobové plakáty a fotografie hvězd stříbrného plátna jako byly Adina Mandlová nebo Anny Ondráková či osobní věci komika Vlasty Buriana. Tehdejší módu přiblíží kostýmy z úspěšných filmů a seriálů z produkce České televize a návrhy slavné československé návrhářky Hany Podolské. Sekce věnovaná podnikání obsáhne prvorepublikově zařízenou kavárnu, grafické zpracování obalů cukrovinek, i tehdejší reklamy firmy Baťa. Výstava s názvem 13 komnat První republiky bude složena z exponátů, z nichž 95% zastanou původní originály.

Místo konání: Galerie Tančící dům

Přesná adresa: Galerie Tančící dům Jiráskovo náměstí 6, Praha 2 (Hledat na mapě)

Praha (okres: Praha kraj: Praha stát: Česká republika)

WWW pořadatele: www.galerietancicidum.cz/

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!