Chorvatsko - letovisko Makarská . tchai-ti - relaxační pobyt

Podobné akce

Účinkující: Občanské sdružení Ženy50

Typ akce: Volný čas a výlety

Zahájení: 30. 8. 2013
Ukončení: 08. 9. 2013

Popis akce

Na začátek září 2013 (30. srpna - 8.zaří) chystáme, ve spolupráci s cestovní kanceláří KM TRAVEL, pobytový týden v Chorvatsku, v letovisku Makarská, v penzionu Bartulovič. Cena 6.890,- Kč

Cestovní kancelář pro nás rezervovala celý penzion do konce ledna 2013. Poté nabídne volná místa i dalším klientům.
Vážné zájemkyně/zájemci, hlaste se, prosím, včas.
V ceně: - 7x ubytování
- autobusová doprava z Brna na Makarskou a zpět
- polopenze
- spotřeba energie, poplatky spojené s pobytem
- služby českého delegáta
- pojištění CK proti úpadku
- cvičení tchai-ti, organizace
Není v ceně: cestovní pojištění (možno objednat u CK za 16 Kč/os./den)
Vzdálenost: 870 km /13 hodin
Ve střední části Dalmácie, pod nejvyšším horským masívem středomoří - Biokovem, s vrcholem Sv. Jure 1 762 m, se nachází město Makarská.
Toto mediteránské město s bohatou historií vzniklo u přístavu mezi dvěma poloostrovy - Osejava a sv. Petar.
Díky blahodárnému přímořskému vzduchu, pohoří Biokovo a v neposlední řadě mořské vodě, která má vysoký obsah minerálních solí, má celá oblast léčebné účinky pro alergiky a působí příznivě na lidi s astmatickými potížemi. Pojem Makarská zná dnes již každý milovník moře a hor. Je jedním z nejatraktivnějších středisek na pobřeží a kulturním a historickým centrem oblasti. Mimo jiné zde najdete nádhernou pobřežní promenádu vedoucí podél pláže až k přístavu, na této promenádě je množství restaurací, kaváren, barů a obchůdků s upomínkovými předměty. Procházku si můžete prodloužit přes hlavní náměstí do Františkánského kostela, kde se nachází známé muzeum mušlí.

Penzion Bartulovič je situován mezi centrem města a nejdelší pláží. Příjemnou procházkou cca 15 minut (400 m) se dostanete do starého centra Makarské.
K pláži je to z penzionu cca 150 m. Pláž je oblázková s pozvolným vstupem do moře i skalnatá s upravenými plochami. Na centrální pláži jsou sprchy, tobogán, posezení a je zde možnost zapůjčit si za poplatek i plážový servis.

Penzion disponuje velmi pěknými a účelně vybavenými pokoji a apartmány. Pokoj pro 2 osoby se skládá z jedné místnosti s možností přistýlky, má klimatizaci (za příplatek) a vlastní sociální zařízení (vana nebo sprcha, WC, umývadlo). Není zde možnost vlastního vaření, ale ve vybavení je lednice a varná konvice.
Klienti v pokojích bez balkonu mají možnost využít v každém patře společnou terasu, vybavenou sedacím nábytkem. Kolem plotu penzionu rostou stromy s granátovými jablky, které mnohdy terásky stíní.
Apartmán pro 4 osoby sestává ze dvou oddělených ložnic s příslušným počtem lůžek, s možností přistýlky, klimatizace (za příplatek), TV/SAT. Apartmán má 2 uzamykatelné soc. zařízení přes chodbu. Kuchyň je vybavena lednicí, sporákem a základním vybavením umožňující jednoduché stolování.

Polopenze je podávaná v jídelně apartmánového domu Rudež I., který je vzdálen cca 200 m od penzionu Bartulovič. Denně vařená klasická jídla jsou servírována podle předem vyvěšeného jídelníčku, bez možnosti výběru. Polopenze se skládá z kontinentální servírované snídaně, večeře = polévka + hlavní chod.

V rámci pobytu je možné uskutečnit, po domluvě na místě, fakultativní výlety:
ostrov Hvar - celodenní výlet, nabízející k vidění četné historické památky a ostrov Brač s překrásnou písečnou pláží "Zlatni Rat"
Biokovo - výlet, na kterém se pokocháte pohledem na vycházející slunce i na moře z výšky pohoří Biokovo.
Split - celodenní výlet s procházkou po městě
Dubrovník - historická perla Dalmácie, procházka městem.

Pobyt u moře budete mít rovněž možnost využít k rannímu protažení a nahlédnutí do tajů sestavy Tchai-ťi (24) styl Jang, pod vedením lektorky Věry Janákové.

Cestovní kancelář nám bude rezervovat celý penzión do konce ledna 2013. Pak nabídne námi neobsazená místa dalším zájemcům.

Pořadí, v jakém se na pobyt nahlásíte a zaplatíte zálohu 700 Kč, bude určující i pro přidělování pokojů. Ti, kteří nezaváhají, mají šanci dostat dvoulůžkový pokoj s balkonem. I když všechny pokoje jsou pěkně zařízené.

Informace a přihlášky u Jany Jaruškové na tel. 728 740 449, nebo elektronicky info@zeny50.cz

Místo konání: moře

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

(okres: kraj: stát: Chorvatsko)

Pořadatel: Občanské sdružení Ženy50
WWW pořadatele: www.zeny50.cz
Předchozí akce: BENÁTSKÁ NOC 2011
Následující akce: Vřískot 4

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!