Struny podzimu 2011 - Avishai Cohen

Podobné akce

Účinkující: AVISHAI COHEN Avishai Cohen – kontrabas, basová kytara, zpěv Shai Maestro – klavír,klávesy Amir Bresler – bicí

Typ akce: Volný čas a výlety

Zahájení: 12. 10. 2011
Ukončení: 12. 10. 2011

Vstupné: 512

Popis akce

Seven Seas

Festivalový debut talentovaného a energického kontrabasisty Avishaie Cohena, který repertoárem nové desky Seven Seas dokazuje, nejen že patří k jazzové špičce, ale že se jí zároveň nebojí udávat nový směr.

V historii jazzu najdeme jen málo hudebníků, kteří dokázali navázat tak těsné spojení s posluchači jako světově proslulý izraelský kontrabasista a skladatel Avishai Cohen. Stačí mu jen několik málo vteřin, pár taktů, nebo dokonce jen tři noty, aby navodil dokonalou atmosféru a vtáhl publikum do svého hudebního světa. Cohen se nebojí prolínání tradičního jazzu s jeho moderním pojetím a nechává do své muziky vstupovat celou řadu dalších vlivů, např. z latinskoamerické hudby nebo z klezmeru, a také čirou radost z hudby. Tímto osobitým mixem zaujal i Chicka Coreu, který Cohena obsadil do své nové skupiny, s níž se Cohen dostal na ta nejlepší světová pódia. Ke spolupráci ho vyzvali také Bobby McFerrin, Alicia Keys či Herbie Hancock.

Účastníci: AVISHAI COHEN Avishai Cohen – kontrabas, basová kytara, zpěv Shai Maestro – klavír,klávesy Amir Bresler – bicí

Místo konání: Divadlo Hybernia

Přesná adresa: Praha 1, Náměstí Republiky 4 (Hledat na mapě)

Praha (okres: Praha kraj: Praha stát: Česká republika)

Pořadatel: Divadlo Hybernia
WWW pořadatele: http://

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!