GOLD AND POWDER /Sumako Koseki (JAP/FR)

Podobné akce

Účinkující: .

Typ akce: Párty, tanec a zábava

Zahájení: 19. 2. 2013
Ukončení: 19. 2. 2013

Popis akce

„Pokud jde o butó, vzniklo zde mnoho nedorozumění – butó bývá považováno za tanec přízraků, něco děsivého a podobně. Ale v butó jde o hledání světla v temnotách, jde o to, aby světlo bylo v temnotě vidět jasněji. To je i důvodem vzniku představení Gold and Powder.“
Tanečnice je rozdělena mezi zlato a prach. Zlato zde vyvstává jako obraz silné touhy, jako kněžská vznešenost a jas. Vidíme její touhu po kráse mytické postavy, symbolizovanou zlatou matérií. Tanec zlaté ženy naruší jemňoučký prach snášející se jako sníh, jako okvětní lístky. Její tělo se pomalu rozpadá. Zlatý a skvostný vesmír se kousek po kousku ztrácí v mlze a mění se v tisíce zrnek prachu. Ztrácí něco důležitého? Nebo je snad obdařena jiným světlem? Sumako dál tančí v tomto světě z prachu a ztvárňuje tak nejvlastnější povahu tance butó.Představení je volně inspirováno tvorbou japonského budhistického básníka Kenji Miyazawy. Jeho premiérovému uvedení v České republice bude předcházet čtyřdenní intenzivní workshop pod vedením Sumako Koseki pořádaný 14. - 17. února v Slavoji Holešovice. Zájemci si můžou rezervovat místo na e-mailu bilejovak@jinonice.cuni.cz. Další informace jsou k dispozici na našich webových stránkách.Sumako Koseki se umělecky formovala v Japonsku pod vedením velkých mistrů kabuki a butó. Její umělecká dráha započala v roce 1977 na festivale v Nancy ve Francii. Od té doby během spolupráce s Grotowskim, Adrienem a dalšími umělci rozvinula svůj vlastní styl tance butó, ve kterém spojuje jasnou dramaturgickou strukturu a práci s nevědomím. V Alfredu ve dvoře uvedla představení Mad-âme a E puits…et puis?.
Tanec a choreografie: Sumako Koseki, produkce: Kateřina Bilejová

Místo konání: Divadlo Alfred ve dvoře

Přesná adresa: Františka Křížka 495/36 (Hledat na mapě)

(okres: kraj: stát: )

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!