Jiří Hlaváč - Felix Slováček ml./Karel Růžička - Kateřina Málková/(klarinet, saxofon, klavír)

Podobné akce

Účinkující: .

Typ akce: Koncert

Zahájení: 18. 5. 2014
Ukončení: 18. 5. 2014

Popis akce

Profesor Jiří Hlaváč je český klarinetista a saxofonista, hudební skladatel, hudební organizátor, hudební pedagog a publicista, umělecký vedoucí souboru Barock Jazz Quintet a člen Českého dechového tria.Hru na klarinet studoval nejprve na brněnské konzervatoři (absolvoval v roce 1969), poté studoval na pražské HAMU, studium ukončil v roce 1974.Hru na klarinet vyučoval v letech 1975 až 1985 na plzeňské konzervatoři, od roku 1990 pedagogicky působí jako profesor na HAMU. Je předsedou Asociace hudebních umělců a vědců, známa je také jeho práce porotce v mezinárodní soutěži mladých hudebníků Concertino Praga.
V roce 2008 byl kandidátem na uvolněné místo rektora AMU, do funkce však nebyl jmenován.
V oblasti populární hudby je jeho favoritem Dean Martin. Jiří Hlaváč obdržel řadu ocenění za vynikající nahrávácí činnost m.j. Zlatý štít vydavatelství Panton za nejlepší desku roku 1989, Gramy Classic 1993 za nejlepší desku roku, 2005 nejlepší deska roku v Anglii. Vystoupil v 50 zemích celého světa a na předních světových festivalech v Bostonu, Vídni, Villachu, Budapešti, Praze, Madridu, Moskvě, New Yorku a.j.

Místo konání: Zámek Štiřín

Přesná adresa: Ringhofferova 711 (Hledat na mapě)

Kamenice (okres: Praha-východ kraj: Středočeský kraj stát: Česká republika)

WWW pořadatele: http://

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!