Kvalifikační utkání o postup na ME/Házená muži CZE x ISR

Podobné akce

Účinkující: .

Typ akce: Sportovní akce

Zahájení: 31. 10. 2012
Ukončení: 31. 10. 2012

Popis akce

Kvalifikace o ME 2014 má podobu klasické skupiny o čtyřech týmech, ze které postupují dva nejúspěšnější na šampionát do Dánska. Favoritem „české“ skupiny jsou bezpochyby Němci, ale svou sílu trvale ukazují i Černohorci, kterým díky těžkým kvalifikačním losům sice chybí účasti na vrcholných akcích, výsledky posledních let budí oprávněný respekt, zvláště když v letošním roce prolomili sérii kvalifikačních neúspěch - v červnu ukázaly Černohorci svou sílu a v play-off kvalifikace o MS 2013 dokázaly vyřadit Švédsko, které získalo o necelé dva měsíce později stříbrné olympijské medaile v Londýně!
Čtvrtým celkem skupiny je Izrael, který postoupil z červnové předkvalifikace. Izrael je outsiderem kvalifikace, avšak česká házená nemá na tento celek nejlepší vzpomínky. S Izraelem se v kvalifikacích potkala dvakrát na konci 90. let minulého století. Naši hráči nejprve v boji o ME 1998 zvítězili v Chebu 24:23, aby u soupeře remizovali 24:24. Hned v nadcházejícím kvalifikaci o (MS 1999) v Izraeli dokonce prohráli o dvě branky (24:22), v domácím prostředí pak stejným rozdílem zvítězili (v Chomutově 26:24). Právě utkáním s Izraelem Češi vstoupí do bojů o EURO 2014.
Záhy po zlínském duelu zamíří český celek na horkou balkánskou půdu, konkrétně do města Bar. Tam v neděli 4. listopadu sehraje své utkání proti ambiciózní Černé Hoře.

Místo konání: Hala Novesta Zlín

Přesná adresa: U zimního stadionu 4286 (Hledat na mapě)

Zlín (okres: Zlín kraj: Zlínský kraj stát: Česká republika)

WWW pořadatele: http://

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!