OLGA ČERNÁ - DANIEL WIESNER/(mezzosoprán, klavír)

Podobné akce

Účinkující: .

Typ akce: Koncert

Zahájení: 20. 4. 2014
Ukončení: 20. 4. 2014

Popis akce

Olga Černá získala hudební vzdělání na konzervatoři v Pardubicích a AMU v Praze. Během studia obdržela několik soutěžních ocenění (mj. v pěvecké soutěži Antonína Dvořáka v Karlových Varech). Následovaly zahraniční pobyty : 1987-89 v operním studiu Komické opery Berlin (spolupráce s Harry Kupferem), 1990 v Městském divadle Bern a 1991 ve Vídni. Zahraniční působení jí také vyneslo pozvání na "Bregenzer Festspiele" (Isot Weisshand v oratoriu Franka Martina "Der Zaubertrank") a na renomovaném festivalu "Wiener Festwochen" mohla uplatnit nabyté zkušenosti z mistrovských kurzů Seny Jurinac. V roce 1994 hostovala Olga Černá v Národním divadle v Praze. Od té doby se věnuje nezávislé umělecké činnosti.
K těžisti její práce patří díla skladatelů pronásledovaných nacistickým režimem, jakož i opomíjené skladby českých a zahraničních autorů . V roce 1997 uvedla v Mnichově ve světové premiéře orchestrální písňový cyklus Ervína Schulhoffa ("Die Garbe"). Vokální profil tohoto skladatele vydala na svém CD pro firmu Supraphon v roce 1995. Na sklonku roku 1999 se společně s kvartetem Viktora Ullmanna zúčastnila koncertního turné po Izraeli věnovaného především skladateli Hansu Krásovi.

Místo konání: Zámek Štiřín

Přesná adresa: Ringhofferova 711 (Hledat na mapě)

Kamenice (okres: Praha-východ kraj: Středočeský kraj stát: Česká republika)

WWW pořadatele: http://

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!