RIGHT NEWS MUSIC GARDEN/Open-air reggae festival

Podobné akce

Účinkující: .

Typ akce: Festival

Zahájení: 27. 7. 2013
Ukončení: 27. 7. 2013

Popis akce

V roce 2013 se navzdory všem povodním a průtržím mračen uskuteční již čtvrtý ročník regionálního reggae festivalu Right News Music Garden, který se koná pod širou oblohou v Zahradě empírové manufaktury na věhlasnou týneckou kameninu (dnes hotel Týnec).
Letošní ročník byl v ohrožení, jak už tak podobné „malé“ festivaly každoročně bývají, a proto je výjimečný – všechny kapely totiž vystoupí bez nároku na honorář, a tím podpoří existenci festivalu. Pokud se festival bude konat i příští rok, v což pevně doufáme, vzpomeňte si, prosím, na kapely, které ho v roce 2013 zachránily. Jsou to:

• EXT Band / Čaj na EX (Praha/Prosečnice)
• Confessions Roots (Praha)
• Abraka Dub (SK)
• Dub Artillery (Praha) feat. Mannex Motsi (ZIMBABWE)

Pokud čtete i text v závorkách, jistě vám neuniklo, že s pražskou kapelou Dub Artillery vystoupí vzácný host, reggae zpěvák ze Zimbabwe, Mannex Motsi. Mannex Motsi aka Emmanuel Chamunorwa Motsi, se narodil v roce 1980, tři měsíce po vyhlášení nezávislosti Zimbabwe. Pochází z chudinské čtvrti Mbare, ghetta hlavního města Harare.

Slovenská kapela Abraka Dub v Čechách příliš často k vidění není, což je škoda, protože její pojetí reggae, které „naši bratia“ spojují se slovenským folklórem, je neotřelé, jedinečné a velice zábavné už kvůli tomu, že rozumíte textům. Kapela má relativně malou sestavu, ale o to silnější. Nástroje, jako je fujara, housle či ovčácká píšťalka, totiž jen tak někde neuslyšíte.

Kapela Confessions Roots, která na RNMG ještě nehrála, ale jejíhož frontmana MC Jah Coca jste mohli vidět a slyšet v roce 2011 s pražskými Dub Artillery, přijede podpořit festival obohacená o silnou dechovou sekci.

A nakonec je tady EXT Band, který v letošním roce vystupuje pod přezdívkou Čaj na EX, což je akustická odnož staré známé party z Posázaví. Čaj na EX hraje „reggae dub pro děti“, jak byla kapela uvedena v programu Dětských dnů časopisu Klobouk na pařezu. A protože Čaj na EX nehraje svoje písničky pro děti „jen“ akusticky, je to podle všeho přesně ten typ pohádky, která je určená i pro dospělé.


Festival ale nejsou jen kapely, a tak je třeba zmínit, že ani letos nebude chybět benešovská čajovna U veselé konvičky, která zajišťuje předprodej pro Benešov a přilehlé okolí.
Kromě čajovny jsou letos novinkou Toníkovy festivalové palačinky, které bude smažit čajovník Toník z Vlašimi, jenž ve vlašimské čajovně zajišťuje zase předprodej pro Vlašim a přilehlé okolí.Předprodej pro Prahu a další města České republiky zajišťuje jako každý rok síť TICKETSTREAM.Stanovat můžete v kempu u řeky, kde se dá i pohodlně zaparkovat s autem (stan a auto stojí přibližně 100 korun). Jinak můžete přijet do Týnce nad Sázavou vlakem, což je asi nejlepší, protože se jedná o unikátní trampskou trasu nazývanou Posázavský pacifik!

Místo konání: Společenské centrum Týnec

Přesná adresa: Klusáčkova 2 (Hledat na mapě)

Týnec nad Sázavou (okres: Benešov kraj: Středočeský kraj stát: Česká republika)

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!