SHAYNA STEELE QUARTET

Podobné akce

Účinkující: .

Typ akce: Koncert

Zahájení: 13. 6. 2014
Ukončení: 13. 6. 2014

Popis akce

Shayna Steele
newyorská jazzová zpěvačka, skladatelka a producentka je součástí tamější hudební scény již od roku 1996. Její kolegové chválí její schopnosti, profesionalitu, obětavost a vůli neustále se zdokonalovat. Na pódiu i v nahrávacím studiu Shayna dokazuje, že s její „vokální silou“ je třeba čím dál tím vice počítat. Shayniními dětskými zpěváckými idoly byli Stevie Wonder, Aretha Franklin, Chaka Khan a slavní Temptations. Zcela nečekaně, bez zkušeností s elektronikou, navázala v roce 2005 spolupráci s Mobym (singl „Raining Again“, následovaly vokály pro „Extreme Ways“ - Mobyho téma písně The Bourne Ultimatum (2007, Bourneovo ultimátum, známý film s Mattem Demonem) a na začátku roku 2008 pak slavné „Disco Lies“.
Steele se začala věnovat více i komponování cca od roku 2002, kdy potkala pianistu a skladatele Davida Cooka, hudebníka který doprovázel takové hudební veličiny jako Natashu Bedingfieldovou, oscarovou vítězku Jennifer Hudsonovou, Lizz Wrightovou a mezinárodní superstar Taylora Swifta.
Steele a Cook si padli do oka lidsky i hudebně a je jich skvělá tvůrčí synergie se projevila již při spolupráci na debutovém EP Shayny Steele z roku 2004. Soul- funkový singl „High Yella“ získal pozornost publika i lidí z branže a nastartoval Shayninu úspěšnou sólovou kariéru.

Ona a její kapely od té doby sdílely pódium s hudebními hvězdami jako jsou George Clinton, Sugar Hill Gang a držitel Grammy, skladatel a trumpetista Dave Douglas. Sheyna Steele zpívala kromě mnoha jiných i s těmito zpěvačkami a hudebníky: Rihanna, Queen Latifah, Dolly Parton, Bette Midler, Kelly Clarkson, John Legend a Matthew Morrison. Steele brzy hrála samostatné koncerty v jazzových a hudebních klubech v Los Angeles, San Francisku, New Yorku, Miláně, Římě a Curychu a na obou stranách Atlantiku si vytvořila početnou fanouškovskou základnu. Shayna a její kapely nadále každoročně cestují po celých Spojených státech i Evropě.



David Cook
David doprovázel mnoho pěvců včetně vítězky Grammy, písničkářky Taylor Swiftové a Marianne Faithfullové. Dalšími jeho „spoluhráči“ a „spolupracovníky“ byli Jennifer Hudsonová, Darius DeHaas , Billy Porter a Utada Hikaru. Cook také hrál souběžně v malých jazzových uskupeních i big bandech. V roce 2008 byl David vybrán, aby reprezentoval USA v zahraničí s kapelou Exegeze, sponzorovanou pro tento účel nadací „Jazz at Lincoln Center“ a americkým ministerstvem zahraničí. Soubor odcestoval na 5týdenní turné do Bahrajnu, Jemenu, Ománu, Spojených arabských emirátů a Kuvajtu. David Cook spolupracoval mimo jiné s těmito umělci: Dennis Chambers, Quincy Jones, Donny McCaslin, Jay Collins, John Ellis, Paul Keller, Rich Perry a Victor Wooten.

Místo konání: Zámek Štiřín

Přesná adresa: Ringhofferova 711 (Hledat na mapě)

Kamenice (okres: Praha-východ kraj: Středočeský kraj stát: Česká republika)

WWW pořadatele: http://

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!