ZAJATCI VESMÍRU/Wariot Ideal/Pohádka

Podobné akce

Účinkující: .

Typ akce: Párty, tanec a zábava

Zahájení: 15. 12. 2012
Ukončení: 15. 12. 2012

Popis akce

„Našim přáním je probudit v dětech chuť a touhu poznávat věci kterými jsou obklopeny, věci, které se dějí v nich samotných. Pomocí hry objevovat Vesmír, ten okolo, i ten vlastní, který si v sobě nosí každý z nás.“ Vojta Švejda
Fantastický pohádkový příběh o veliké dobrodružné pouti člověka ke hvězdám, tajemstvích Vesmíru, nekonečnosti prostoru, lidské představivosti a mnoha otázkách, které nás napadají při každém pohledu na noční oblohu. Dobrodružství tří kluků, kteří pozorují miriády hvězd, obdivují astronauty a sní o cestách vzdálených miliardy světelných let. Příběh o lidech ztracených v tomto tajuplném světě, kde se může stát úplně všechno. Dětská hra, kde chce být každý kosmonautem, ale stejně jako v životě, tak ani ve hře to není možné. Někdo musí být konstruktér, někdo musí loď navigovat ze Země, další musí sršet jako tryska při letu, někdo dělá mimozemšťany. Každý je nedílnou součástí hry, každá role má své dobrodružství a každá, i ta nejvysněnější, má svá úskalí. Pohádka pro děti a především s dětmi. Spolu s herci i sami diváci vytváří příběh - dobrodružnou pouť, pomocí hry objevují Vesmír i vlastní fantazii. Každý z nás má svoji planetu, svůj vlastní Vesmír. Loutky, divadlo, rakety! Roboti, Mars, Marťani!
Wariot Ideal: tvůrčí seskupení vzniklo roku 2009 pozvolným spojením herce a mima Vojty Švejdy s uměleckou skupinou „Adriatik uvádí“. Výsledkem této spolupráce je řada výrazných projektů české alternativní scény. Skupinu tvoří umělci věnující se autorskému divadlu, filmu, zvuku a světelnému designu, převážně se zaměřují na divadelní tvorbu, improvizaci, a hudbu. Hledají nové možnosti v oblastech uměleckého výrazu, prezentují jedinečná komediálně laděná díla reflektující aktuální dění našich životů a doby.
Soubor již uvedl: Albert se bojí, Arktický Robinson aneb Neuvěřitelná putování Jana Eskymo Welzla, Bliss, Wariot Ideal: Heavy Metal Soap Opera, Polaris, Metamorphosis Famfulare, Plošina - forgotten sector a mnoho dalších.
Autoři: Jan Dörner, Jan Kalivoda, Vojta Švejda výtvarná spolupráce: Robert Smolík, produkce: Milena Fabiánová

Místo konání: Divadlo Alfred ve dvoře

Přesná adresa: Františka Křížka 495/36 (Hledat na mapě)

Praha (okres: Praha kraj: Praha stát: Česká republika)

WWW pořadatele: http://

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!