Fotografem a redaktorem pro oblibeny.cz (2. díl)

Typ článku: O oblibeny.cz

Datum vložení: 08. 05. 2010

Letošní prosluněné léto bude plné koncertů a hudebních festivalů, které náš tým nenechají jen tak sedět doma. Máte zrovna jedinečnou příležitost se přidat!


Fotografem a redaktorem pro oblibeny.cz (2. díl)

 

V minulém článku jste měli možnost se dočíst o situaci, která nás přivedla až k redaktorské činnosti, pro kterou sháníme šikovné lidi po celé naší malé zemi. Dnes si povíme něco o tom, co tato "práce" obnáší a kdo je na tuto pozici vhodným kandidátem. A protože je za oknem hned vedle léta, podzimu a zimy nejkrásnější období roku, doplním tohle krátké povídání několika vlastními fotografiemi z výletů, které vás možná budou trochu inspirovat a donutí vás tak odpoutat se od obrazovek a monitorů, obout toulavé boty a vyrazit do přírody.

 

Český ráj, vyhlídka U lvíčka - 9. října 2008

 

Jak už bylo napsáno, sháníme do našeho týmu lidi, kteří budou na naše stránky vkládat články o zážitcích ze svých oblíbených akcí. Na otázku, kdo se může stát takovým redaktorem, odpovím naprosto jednoduše. Každý! Tedy, téměř každý. Podmínkou je jen umět samostatně tvořit zajímavé a poutavé články, aniž by docházelo ke kopírování materiálu, na který by se mohla stahovat autorská práva.

Pro ty, kteří se jako já dívají rádi na svět přes hledáček svého fotoaparátu, je tu i možnost do článků vkládat vlastní snímky, které kolikrát řeknou víc, než tisíc slov, ale nemusí jít přímo o snímky z fotovýbavy za statisíce. O tom to skutečně není.

Od každého redaktora (fotoreportéra) je očekávané slušné jednání jak s námi, tak s lidmi na akcích. Obrovskou výhodu budou mít ti, kteří se nebudou ostýchat navázat kontakt se známými i neznámými lidmi z pódií i zákulisí a vytvořit s nimi rozhovor. Díky oblibeny.cz se k takovým lidem dostanete hodně blízko, jen si dejte pozor, aby to nedopadlo takhle  >YouTube<

 

Praha, pohled z Vyšehradu směrem na Nuselský most - 19. července 2008

 

V dnešním moderním světě je nemyslitelné, aby někdo investoval svůj drahocený volný čas do činností, ze kterých nic nezíská. To si moc dobře uvědomujeme, proto nabízíme našim redaktorům akreditace, fotopasy a lístky na akce, které chtějí sami navštívit. Úkolem redaktora je ovšem nás o takové akci s předstihem informovat. My se už u pořadatele postaráme o vyjednání volného vstupu, což se nám díky vzájemné spolupráci v podobě propagace jejich akce ve většině případů podaří.

Důvod, proč nejsou redaktoři odměňování penězi, je snadný. Jsme jen obyčejní lidé, kteří chodí každý den na osm hodin do práce a někteří z nás i studují. Projekt oblibeny.cz je tady brán jen jako příležitost pro ty, kteří mají touhu po vlastní seberealizaci. Motivací do budoucna budiž fakt, že stále rosteme a na naše stránky chodí už nyní každý den několik tisíc lidí.

 

Ždánicky les - 2. května 2008

 

Pokud se budete chtít přidat k našemu redaktorskému týmu, nebo byste rádi dostali odpověď na konkrétní otázku, napište mi mail, případně zanechejte vzkaz zde pod článkem.

Do mailu prosím připište, v jaké oblasti naší země se nejčastěji pohybujete, jaké máte zkušenosti s psaním a třeba i jaký je váš oblíbený hudební žánr.

Budeme se těšit na spolupráci.

  

Řepkové lány u Slavkova u Brna - 1. května 2009

 

- Fotografem a redaktorem pro oblibeny.cz (1. díl)

 



Autor: Marek Kamínek

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.