Rytíř Toulovec provádí po Litomyšli

Podobné akce

Účinkující: Rytíř Toulovec

Typ akce: Volný čas a výlety

Zahájení: 16. 6. 2013
Ukončení: 16. 6. 2013

Vstupné: 100 Kč

Popis akce

Podívejte se na Pošťáckou pohádku Karla Čapka a poté se projděte Litomyšlí s rytířem Toulovcem. Provází se denně, včetně zimy, nedělí a pondělků. Rytíř Vás dovede k památkám a to nejzajímavější vám o nich řekne. Půjdete po stopách B. Smetany, B. Němcové, J. Mařáka, O. Zoubka nebo A. JiráskaPodíváte se do sklepů, stylových hospod, na věže, do tajuplných dvorků a ulic. Uslyšíte příběhy a legendy. Prožijete dobrodružství v renesančním městě v doprovodu rytíře. Prohlídky jsou na objednání denně a v noci navíc s ohňovou loučí. Pro děti má rytíř ve zbroji soutěžní otázky s odměnou. Můžete očekávat více příběhů, prožitků a méně letopočtů. Po prohlídce se můžete vrátit na místa, která Vás okouzlila a podrobně si prohlédnout třeba galerie nebo se občerstvit v hospodě, kterou jste si po cestě vybrali. Rytíř vám poradí, kde je dobré jídlo, pití a ubytování. Také co se právě teď v Litomyšli děje a kam večer můžete zajít. Cena za prohlídku je 100 Kč za osobu a trvá několik hodin.

Trasa zahrnuje: Empírové náměstí a podsíně, gotická radnice, renesanční Dům u rytířů, byty spisovatelů B. Němcové, A. Jiráska, malíře J. Mařáka, sochaře O. Zoubka, galerie, máchadlo, starobylé dvorky, stylové kavárny, hospody, čokoládovna, nejstarší část města, kostely, Klášterní zahrady, renesanční zámek UNESCO, pivovar, byt B. Smetany, sklepení a výstavu soch O. Zoubka, zámecká kinotéka a úzké tajuplné uličky. Na trase je možnost občerstvení i WC

Účastníci: rodiny s dětmi

Místo konání: sraz v Klášterních zahradách

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Litomyšl (okres: Svitavy kraj: Pardubický kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Dobré divadlo
WWW pořadatele: www.dobredivadlo.cz
Předchozí akce: Nábřeží řemeslníků
Následující akce: X. Šternberský kopec 2013

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!