Tichý dialog

Podobné akce

Účinkující: ---

Typ akce: Výstava

Zahájení: 23. 4. 2014
Ukončení: 08. 6. 2014

Vstupné: zdarma

Popis akce


Od středy 23. dubna nabídne Muzeum Vysočiny Jihlava svým návštěvníkům v prostorách Kavárny Muzeum prodejní výstavu obrazů Lenky Klofáčové Pavézkové s názvem Tichý dialog. Autorka v jihlavském muzeu nevystavuje poprvé. Při předchozí výstavě v roce 2012 se její obrazy setkaly u veřejnosti s vlídným přijetím, a proto již tehdy padl návrh připravit po nějakém čase výstavu další.
O letošní výstavě říká sama autorka:
„Tak jako jeden krok střídá druhý, line se jedna věta za druhou z mé mysli. Tiché věty beze slov reagující na okolí – přírodu a lidi kolem. Tyto věty se promítají do barevných skvrn kladených na plátno, kde už ony samy spolu diskutují. Barva se stává silným nositelem významu. Buduje prostor a vyjadřuje emoce. Na pomoc ji přichází linie, která se místy snaží dát dialogu pevné hranice. Je to onen tichý dialog, který každodenně vedeme cestou do práce, na nákup, při toulkách krajinou… Krajina, téma léty již mnohokrát zpracované, láká k experimentování s technikou. Vnitřní souboj se odehrává při samotné práci s materiálem. Je to fáze zkoumání nových cest a hledání vlastních postupů. Vše je mírně stylizováno, barevně harmonizováno a oproštěno od všeho zdánlivě zbytečného a rušivého. Tichý dialog s krajinou působí jako lék.“
Výstava je připravena jako prodejní, případní zájemci si budou moci po dohodě s autorkou vybrané obrazy zakoupit. V Kavárně Muzeum výstava potrvá do 8. června.

Místo konání: Muzeum Vysočiny Jihlava

Přesná adresa: Kavárna Muzeum Masarykovo nám. 55 Jihlava (Hledat na mapě)

Jihlava (okres: Jihlava kraj: Vysočina stát: Česká republika)

Pořadatel: Muzeum Vysočiny Jihlava
WWW pořadatele: http://muzeum.ji.cz
Předchozí akce: Majáles Pardubice
Následující akce: Festival Svojšice 20.6.-21.6.2014

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!