OPEN AIR GALERIE PARKÁN

Podobné akce

Účinkující: Východočeské muzeum

Typ akce: Výstava

Zahájení: 13. 6. 2015
Ukončení: 13. 6. 2015

Popis akce

Dne 13. června v 18 hodin bude na pardubickém zámku slavnostně otevřen nový výstavní projekt. Zároveň se tím veřejnosti permanentně zpřístupní další část zámeckého prostoru.
V parkánovém příkopu na východní straně zámku, v zvláštně klidném a tichém prostředí s lavičkami, budou instalovány stojany na prezentaci velkoplošných fotografií. Vznikne tak od jara až do podzimu volně přístupná galerie pod širým nebem, tzv. open air. Budou zde každý rok vystavovány cykly fotografií, které by měly vést člověka k zastavení a zamyšlení se nad jejich obsahem a poselstvím.
Jako první se představí cyklus portrétů od fotografa Tomáše Kubelky s názvem „Humans of Pardubice“. Jedná se o skladbu portrétů lidí, kteří žijí vedle sebe, každodenně se potkávají, míjejí, aniž by o sobě věděli něco bližšího. A přitom můžeme míjet člověka s pozoruhodným osudem, zvláštním talentem, s jedinečným charakterem. Výstava je apelem na lidskost v nás, na to, dívat se na lidi kolem sebe se zájmem a pochopením.

Místo konání: Východočeské muzeum v Pardubicích

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Pardubice (okres: Pardubice kraj: Pardubický kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Východočeské muzeum v Pardubicích
WWW pořadatele: www.vcm.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!