Trnkova zahrada II.

Podobné akce

Účinkující: autoři výstavy: Jan a Matyáš Trnka

Typ akce: Pro děti

Zahájení: 16. 6. 2015
Ukončení: 18. 10. 2015

Vstupné: 100Kč/dospělí, 80 Kč/dítě, 280Kč/rodina

Popis akce

Trnkova Zahrada 2 v písecké Sladovně.

V písecké Sladovně ožila jedna z nejoblíbenějších knížek Jiřího Trnky – Zahrada. Projekt na pomezí interaktivní výstavy a animovaného filmu nazývají jeho autoři, Trnkův syn Jan a vnuk Matyáš, „Originální kybernetoskop“. Skrze něj se oblíbená knížka několika generací dětí rozhýbe díky audiovizuálním projekcím a interaktivním exponátům.

Samotnou výstavu v písecké Sladovně tvoří celkem 10 scén, které vycházejí z původní knižní předlohy. Jejich základem jsou buď animace, které rozpohybují původní kresby z díla Jiřího Trnky nebo herní a interaktivní prvky.
Návštěvník se tedy setká například s mluvící velrybou, podívá se do nitra velkého trpaslíka skrze “Trpaskop” nebo zjistí, co je to “Štěkafon”. Objeví se zde sloni jezdící na skateboardu, kteří umí tančit rockenroll i chodit po laně. A přemoudřelá velryba návštěvníkům přiblíží, proč nejsou velryby ryby, oživí jim některé z Darwinových teorií a pomůže nahlédnout do života na dně oceánu.
Představí se račí houpačka Rakenrol, knoflíkové houpačky, pavoučí prolézačka či prolejzačka z nalezených velrybích brýlí. Nejmenší návštěvníci jistě ocení oblíbený kočkodrom – kdy jindy mají možnost projet se v galerii na tříkolce?

Více informací: www.sladovna.cz

Místo konání: Sladovna Písek o.p.s.

Přesná adresa: Velké náměstí 113 397 01 Písek (Hledat na mapě)

Písek (okres: Písek kraj: Jihočeský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Sladovna Písek o.p.s.
WWW pořadatele: www.sladovna.cz
Předchozí akce: EMIL VIKLICKÝ Quintet
Následující akce: Mraveniště II.

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!