Mraveniště II.

Podobné akce

Účinkující: autor výstavy: Vladimír Větrovský

Typ akce: Pro děti

Zahájení: 16. 6. 2015
Ukončení: 01. 11. 2015

Vstupné: 100Kč/dospělí, 80 Kč/dítě, 280Kč/rodina

Popis akce

Mraveniště II. opět ve Sladovně
16.6. – 1.11. 2015

Do Sladovny se vrátilo barevné, dobrodružné, poučné i zábavné Mraveniště - úspěšná a dětmi milovaná expozice výtvarníka Vladimíra Větrovského.

Expozice představuje návštěvníkům mravenčí život tak, jak ho neznají. Skrze výtvarné umění se dostanete do světa hmyzího společenství a získáte tak vztah a respekt k obyvatelům naší planety.
Výtvarník Vladimír Větrovský dodává: „Jiný prostor je i novou inspirací a novou výzvou. MRAVENIŠTĚ II. není to stejné MRAVENIŠTĚ, jaké bylo ve Sladovně instalováno před dvěma lety. Diváci se mohou těšit na jiný půdorys a nové „mravenčí“ pojetí. To, co zůstává, je gigantická socha, prostorová papírová instalace, zhotovena z recyklovaného materiálu – obalového kartonu. Dalšími použitými materiály jsou převážně dubové dřevo, nejrůznější nalezené předměty, vodou ředitelné barvy a další přírodniny. Celá instalace, kromě výtvarného, zachovává uvažování v intencích trvale udržitelného rozvoje.

Koncepce nové verze MRAVENIŠTĚ II. se zaměřuje čistě na dětskou hru a fantazii. V mraveništi se neustále něco děje. Je to stavba, kterou mravenci soustavně budují, aby jejich kolonie mohla přežít. Děti vstoupí do nového světa plného dobrodružství. Ocitnou se kdesi pod zemí, poznají, jaké to je být a myslet jako mravenec. Přiblížení a pochopení mravenčího života má daleko širší kontext: mraveniště jako společnost, jako obraz městského civilizačního hemžení, jako místo pro hru, jako zdroj inspirace, prostor pro vzdělání, pohyb a tajemství. Oproti „jedničce“ nejsou v expozici video projekce, ale zůstávají zvuky přírody.

Více informací na www.sladovna.cz

Místo konání: Sladovna Písek o.p.s.

Přesná adresa: Velké náměstí 113 397 01 Písek (Hledat na mapě)

Písek (okres: Písek kraj: Jihočeský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Sladovna Písek o.p.s.
WWW pořadatele: www.sladovna.cz
Předchozí akce: Trnkova zahrada II.
Následující akce: expozice Sladovnictví

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!