expozice Sladovnictví

Podobné akce

Účinkující: autor Svět piva: ing.Jaroslav Řehůřek

Typ akce: Výstava

Zahájení: 16. 5. 2015
Ukončení: 30. 12. 2024

Vstupné: 60Kč/dospělí, 30Kč/dítě, 150Kč/rodina

Popis akce

Písecká Sladovna otevřela novou stálou expozici Sladovnictví, na kterou během letních prázdnin navazuje výstava Svět piva.
Expozice Sladovnictví vytváří novou prohlídkovou trasu. Je navržena tak, aby se návštěvníci formou zajímavých a naučných příběhů, propojených s rekonstruovanými částmi budovy, dozvěděli více o technologii sladovnictví, které je „srdcem piva“.
Originálním pojetím příběhů návštěvník vstoupí do „zlatých časů“ písecké Sladovny a porozumí sladovnictví, pivovarnictví a celé výrobě piva jako takové. Nejde zde pouze o historická fakta, ale i o to, zasadit je do kontextu zajímavých informací, aby si je návštěvník vybavil i po návratu domů.
Navazující výstava Svět piva představuje pivní etikety z 205 států, z českých a slovenských pivovarů a minipivovarů., dále pivní tácky, korunky, plechovky, sklo s logy pivovarů, staré láhve, servítky, otvíráky a další suvenýry s pivní tématikou z ČR a SR. Výstava trvá do 30. 8. 2015

Místo konání: Sladovna Písek o.p.s.

Přesná adresa: Velké náměstí 113 397 01 Písek (Hledat na mapě)

Písek (okres: Písek kraj: Jihočeský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Sladovna Písek o.p.s.
WWW pořadatele: www.sladovna.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!