Měsíc zdraví a prevence

Podobné akce

Účinkující: Stan proti melanomu, Zdravotní záchranná služba, Krevní centrum FN Ostrava

Typ akce: Škola a vzdělávání

Zahájení: 02. 5. 2016
Ukončení: 15. 5. 2016

Popis akce

Na první dva týdny v měsíci květnu, je pro všechny Ostravany připraven bohatý zábavně osvětový program, jehož hlavním tématem bude zdraví a prevence onemocnění. Série workshopů, soutěží, přednášek a prezentací se uskuteční v ostravském Avion Shopping Parku až do 15. května. Součástí programu budou také přednášky a dílny na téma zdravé stravování či pohybové aktivity. Zájemci budou moci podstoupit také některá jednoduchá preventivní vyšetření.

Odbornou a preventivní část programu budou tvořit především mobilní pracoviště, poskytující všem zájemcům lehká, nicméně nesmírně důležitá preventivní vyšetření. Největší zájem se již tradičně očekává o stan proti melanomu, kde budou 10. května prováděna vyšetření pigmentových znamének.

Neméně důležitá a zajímavá bude také služba měření krevního tlaku či zjištění krevních skupin, které bude provádět krevní stanice Fakultní nemocnice Ostrava, jež je trvale umístěna přímo v prostorách nákupního centra. Další nesmírně zajímavou součástí programu budou workshopy s komentovanými ukázkami poskytování první pomoci, které se uskuteční ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou Moravskoslezského kraje.

Na rodiče čeká prezentace zásad vhodného stravování dětí a pro celou rodinu workshopy dentální hygieny, včetně ukázek správného čištění zubů pro nejmenší. Připravené budou také nejrůznější zábavně naučné instalace, například maketa tlustého střeva či plic, kdy si budou moci návštěvníci tyto orgány lidského těla doslova projít, zjistit, jak vypadají a dozvědět se něco o projevech jejich nejčastějších onemocnění. O výklad se postarají starší medici Lékařské fakulty Ostravské univerzity. Zejména pro děti bude také připravena celá řada kvízů a soutěží či aktivity k problematice domácích úrazů. Jejich rodiče naproti tomu budou moci navštívit kurzy zdravého vaření.

Místo konání: Avion Shopping Park

Přesná adresa: Rudná 114, Ostrava Zábřeh (Hledat na mapě)

Ostrava (okres: Ostrava-město kraj: Moravskoslezský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Avion Shopping Park
Předchozí akce: WONDERPARK Festival 2016
Následující akce: Kreatiffestival 2016

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!