JazzFestBrno 2017: Dan Bárta + RBT + Filharmonie Brno / Richard Bona Mandekan Cubano

Podobné akce

Účinkující: Richard Bona – zpěv, baskytara, kytara, sitar, perkuse, klávesové nástroje, Osmany Paredes – piano, Luisito Quintero – perkuse, Rey Alejandre – trombon, Dennis Hernandez – trubka, Roberto Quintero – perkuse Dan Bárta – vokály, Robert Balzar – kontrabas, Jiří Levíček – piano, Kamil Slezák – bicí, Filharmonie Brno

Typ akce: Koncert

Zahájení: 04. 4. 2017
Ukončení: 04. 4. 2017

Popis akce

Během jediného večera se na prknech Janáčkova divadla potká několik hudebních světů, a to díky dvojkoncertu festivalu JazzFestBrno.

První koncert obstará Richard Bona, muž přezdívaný „africký Sting“. Původem kamerunský hudebník žijící převážně v New Yorku a Paříži rád čerpá inspiraci v nejrůznějších koutech světa. Tentokrát se devětačtyřicetiletý multiinstrumentalista, především však baskytarista, vypravil do Latinské Ameriky a z tamních hudebníků sestavil kapelu Mandekan Cubano. Kapelu žánrem a názvem kubánskou, ovšem tvořenou krom rodilých Kubánců, pianisty Osmanyho Paredese a trumpetisty Dennise Hernandeze, také hráči z Venezuely a Mexika.

Druhá hudební lahůdka večera bude složena z čistě domácích ingrediencí. Vystoupení zpěváka Dana Bárty s jazzovým triem Roberta Balzara a Filharmonií Brno slavilo úspěch již při své letní premiéře na Špilberku. Repertoár projektu překlenujícího různé žánry tvoří známé skladby od Led Zeppelin, Björk nebo Jamiroquai v orchestrálních aranžích.

Místo konání: Janáčkovo divadlo

Přesná adresa: Rooseveltova 31/7, 602 00 (Hledat na mapě)

Brno (okres: Brno-město kraj: Jihomoravský kraj stát: Česká republika)

WWW pořadatele: http://www.jazzfestbrno.cz/

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!