Poznejte osudy krásných vlivných žen 19. a 20. století

Podobné akce

Účinkující: Kamil Rodan

Typ akce: Knihy a literatura

Zahájení: 02. 2. 2017
Ukončení: 02. 2. 2017

Vstupné: zdarma

Popis akce

Čtvrtek 2. února v 16.00 – 17.00 - Kamil Rodan: Ženy s korunou. Beseda a autogramiáda. Vydejte se s autorem knihy na procházku evropskými monarchiemi a poznejte osudy krásných a vlivných žen aristokracie 19. a 20. století.

Přijďte 2. února v 16 hodin do DOMU KNIHY KNIHCENTRUM.cz a nahlédněte s námi do života těchto nezapomenutelných dam!

Ženy s korunou
Byly mladé, krásné a svět je miloval. I tímto způsobem by se daly s trochou nadsázky popsat hrdinky této knihy. Lesk královských dvorů a výjimečnost jeho obyvatel přitahovala od pradávna zvědavost všech, kterým byl tento svět bohatství a pompy zapovězen. Není tedy náhoda, že exkluzivita prostředí evropské aristokracie 19. a 20. století vytvořila mýtus o zcela výjimečných lidech, jejichž životní styl a osudy se vymykaly a vymykají chápání prostého člověka. Úkolem této knihy je dokázat pravý opak tohoto dnes již vžitého klišé a při procházce jednotlivými evropskými monarchiemi ukázat na životních osudech žen, které se pohybovaly v bezprostřední blízkosti královských trůnů, nebo na ně dokonce usedly, jak moc se jejich osudy podobají životním cestám každého z nás.
Kamil Rodan je absolvent pětiletého magisterského studia historie na Filozofické fakultě Ostravské univerzity v Ostravě a doktorského programu hospodářských a sociálních dějin tamtéž. Vedle dějin Slezska a regionálních hospodářských dějin se zabývá výzkumem evropských královských rodů 19. a 20. století, československou kulturou v období normalizace a tvorbou životopisných slovníkových hesel. Je autorem monografie o slezském zemědělství na přelomu tradiční a občanské společnosti, populárně-naučné knihy o životě významných aristokratek 19. a 20. století a řady odborných studií s hospodářským a kulturním obsahem (např. Podnikatelské a veřejné aktivity rodiny Rothovy z Nové Vsi u Ostravy, Rothův hostinec v ostravské Nové Vsi, Československá populární hudba a její projevy v krizových letech 1968/69). V současné době je vědeckým a výzkumným pracovníkem Oddělení historického výzkumu – Slezského ústavu Slezského zemského muzea v Opavě.
Po celý měsíc únor bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce Čím VÍCE knih nakoupíš, tím větší SLEVU máš. Akce platí do 28. 2. 2017.

Během měsíce února se zúčastněte slosování o vstupenky do Divadla Petra Bezruče.
Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!
Registrace na Noc s Andersenem vypukne 1. února!
Registrujte se online na Noc s Andersenem od 1. února na této webové adrese:
http://www.knihcentrum.cz/registrace/noc-s-andersenem

Registrujte se od 1. do 28. února a využijte akční cenu 299,- Kč. Registrace bude od 1. března zpoplatněna částkou 399,- Kč.

Registrujte se včas, kapacita Domu knihy je omezena.

Registrovat se můžete do 24. března nebo do vyčerpání volných míst.

Prodejna i kavárna bude v neděli 12. února uzavřena z důvodu INVENTURY.

Místo konání: KNIHCENTRUM.cz, DŮM KNIHY Ostrava

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Ostrava (okres: Ostrava-město kraj: Moravskoslezský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: KNIHCENTRUM.cz, DŮM KNIHY Ostrava
WWW pořadatele: http://www.knihcentrum-ostrava.cz/news

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!