Gastronomie




JAK A CO VAKUOVAT

Uložením potravin do vakua lze eliminovat jejich zkázu.


AN JI BAI CHA -Vyjímečný čaj, který stojí za to ochutnat!

Tento raritní zelený čaj se pěstuje v oblasti An-ti (An Ji), která se nachází na severu provincie Če-tiang (Zhejiang). Před několika lety objevili…


Darjeeling První sklizeň 2010

Pro představení čaje jsem vybral exkluzivní sorty z nabídky firmy Darjeeling.cz Vybral jsem celkem tři zajímavé vzorků čajů, u kterých se myslím…


TZ: Gurmánské novinky

Říká se „Máj, lásky čas”. Láska ovšem nejčastěji prochází žaludkem, jak se ostatně můžete přesvědčit již za dva týdny v Hradci Králové na zbrusu…


Skleněné konvičky Piao.

Konvičky mají buď odnímatelné otočné víčko, nebo novější typ odklápěcí víčko a nepálící plastové ouško. Uvnitř obsahuje louhovací nádobku z umělé…


kaj-wan-gaiwan

Kaj-wan (gaiwan, guywan, zhong, zwong) vznikl v době Ming (zhruba 16 st.), ve stejné době, kdy vznikly yixingové konvičky. Před vznikem gai-wanu se…


Výbava čajomila.

Každý čajomil musí mít svoji výbavu, kterou se tady budeme zabývat. Čajové náčiní by především nikdy nemělo být používáno k jinému účelu než k…


Čajové nakupování

Pro představení čaje jsem vybral exkluzivní sorty z nabídky firmy Auria.cz Vybral jsem celkem deset zajímavých vzorků tea artů, zelených, černých…


Co je to yerba maté?

Yerba maté jsou vysušené, lehce pražené a rozemleté lístky a stonky Cesmíny paraguayské. Pěstování těchto stále zelených keřů je populární v …